O kreativnosti na dopustu

Posted in Blog

Prav zagotovo se vsi veselimo časa, ko se odpravimo na počitnice ob morju, saj takrat največkrat vsaj malo pozabimo na službo, šolo in druge vsakdanje obveznosti.

Kadar pomislimo na brezskrbno preživljanje časa na morskem dopustu, največkrat pomislimo na čofotanje v morju in druge vodne radosti, sončenje ali ležanje nekje v senci z dobro knjigo, druženje z nam ljubimi osebami, dobro morsko hrano in še kaj.

Prepričana sem, da veliko odraslih ne pomisli  na kreativno ustvarjalnost in igranje z materialom na plaži, kot se je to spontano zgodilo, ko je bil še otrok.

Pristna otroška ustvarjalnost še vedno lahko živi v odraslem človeku in vsekakor poživlja vsakogar, ki si jo še vedno dovoli živeti in se ji prepustiti.

Človeška kreativnost je en izmed močnih faktorjev, ki človeka poživi, ga dela po duši mladega, radostnega in zadovoljnega. Ko je človek kreativen, uporablja drugo polovico svojega možgana, kot pri večini služb, ki jih opravljamo.

Sigurno se bo vsak odrasel spomnil kako kreativen je bil, ko je bil še otrok. Igranje v peskovniku, iskanje školjk, zbiranje kamenčkov.
Na neki točki se večina odraslih preneha igrat na plaži in zapre vrata ustvarjalni domišljiji in kreativnosti. Sama tega nikoli nisem prenehala počet. Ne da bi o tem posebej razmišljala me prevzame kreativnost in že vidim polno raznih lepih ali zanimivih najdb, ki mi spodbudijo domišljijo in že se v glavi začne ustvarjalni miselni proces.

 

Če ste en izmed tistih, ki ste pospravili svojo otroško kreativnost v poseben predal vaše preteklosti in ob branju tega članka začutite, da vas je to resnično nekoč zelo veselilo, se le opogumite in prebudite tistega otroka v vas ter se odpravite na kreativno misijo. Poiščite material, ki leži tam kjer ste in pomislite kaj bi lahko ustvarili. Na koncu ste vedno lahko ponosni na vašo kreacijo, saj je v tistem kar je nastalo del vas. Predvsem pa sem prepričana, da boste najbolj uživali v procesu nastajanja. Naj bo to vaš letošnji dopustniški izziv.

Če pa imate otroke, si skupaj zadajte ustvarjalno nalogo in veselo na delo.

Na koncu seveda naredite fotografijo vaših kreacij, da bo ostala v trajen spomin.

 

 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this