Pogoji poslovanja

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, vsakokratnim veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), priporočili GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

V splošnih pogojih poslovanja spletne trgovine www.sunchiartwork.com(v nadaljevanju: spletna trgovina) so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini, ki jo upravlja Umetniško ustvarjanje, Sanja Rehar s.p. (v nadaljevanju: ponudnik).

Splošni pogoji so javno objavljeni na vidnem mestu na spletni strani in so stalno dostopni na spletni strani trgovine. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz. oddaje naročila in so sestavni del kupoprodajne pogodbe. Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje v spletni trgovini. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave in so za uporabnike zavezujoče.

2. PODATKI O PONUDNIKU

Umetniško ustvarjanje, Sanja Rehar s.p.
Naslov: Fabianijeva ulica 19, 1000 Ljubljana, Slovenija
Matična številka: 8327076000  Davčna številka: 17940397 Zavezanec za DDV: NE
Telefonska številka: 041 399 622 Elektronski naslov: sunchiartwork@gmail.com
TRR: SI56 0400 1003 1637 412 (Nova KBM)
Registrski organ: AJPES, izpostava Ljubljana.

3. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • Podatke o ponudniku (ime, sedež in matična št.)
 • Kontaktne podatke za hitrejšo komunikacijo (telefonska številka, e-pošta)
 • Bistvene lastnosti izdelkov v ponudbi
 • Dostopnost izdelkov
 • Pogoje dostave (način, kraj in rok dostave)
 • Cene, ki morajo biti jasno določene, skupaj z informacijo ali že vsebujejo DDV, stroške prevoza in druge dajatve
 • Način plačila in dostave
 • Časovno veljavnost ponudbe
 • Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop
 • Pojasnilo pritožbenega postopka, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi

4. NAROČILO IZDELKA ALI STORITVE

V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke 24 ur na dan, vse dni v letu. Storitev se opravlja na območju Republike Slovenije, možna pa je tudi dostava v države članice Evropske Unije. Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba. Če nakup opravi pravna oseba, je potrebno izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe in odgovorne osebe pravne osebe.

Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda (pritisne v košarici gumb „zaključi nakup“), takoj zatem pa prejme elektronsko obvestilo ponudnika o uspešni oddaji naročila. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je začela odprema. V primeru plačila s plačilno kartico ali po povzetju, bo naročilo potrjeno in odposlano v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 5 delovnih dneh po oddaji naročila, in sicer z novim elektronskim obvestilom o potrditvi in odpremi naročila. V primeru plačila po predračunu bo kupec obvestilo o potrditvi in odpremi naročila prejel takoj po plačilu naročila. Ko je skupni znesek naročila nakazan na tekoči račun ponudnika, je naročilo plačano. Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po telefonu ali elektronski pošti. V primeru napake lahko kupec naročilo v času do prejema elektronskega obvestila o potrditvi in odpremi naročila prekliče brez dodatnih stroškov.
Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen. Za nakup v spletni trgovini se ni potrebno registrirati. Podatki se hranijo v bazi kupcev in kupec lahko zahteva dostop do svojih osebnih podatkov.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

5. CENE

Vse cene izdelkov, objavljenih na spletni strani, so v evrih (EUR) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV) in ne zajemajo stroškov dostave oziroma poštnine. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.

Roki veljavnosti akcijskih cen so navedeni v spletni trgovini. Akcijske cene oz. posebni popusti, veljavni ob nakupu, se ob oddaji naročila samodejno upoštevajo in jih ni treba posebej uveljavljati. Če se akcijska cena ali popust zaradi kakršnegakoli razloga ob končnem obračunu v sistemu ne upošteva, mora kupec ponudnika o tem predhodno obvestiti in zahtevati popravek obračuna ali odpravo napake v ceni. Če kupec poravna znesek, ki je bil končno obračunan brez določenega popusta ali akcijske cene, se šteje, da je sprejel ceno iz končnega obračuna in pri ponudniku ne uveljavlja naknadnega ugovora. Ponudnik se lahko kljub temu, glede na posamezne okoliščine, po lastni presoji odloči, da kupcu povrne razliko v ceni ali mu izda dobropis za prihodnje nakupe v spletni trgovini.
Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini.

6. DARILNI BONI IN KODE ZA POPUST

V spletni trgovini je možno plačilo z darilnimi boni. Ob nakupu e-darilnega bona, kupec prejme v e-poštni nabiralnik unikatno kodo za znesek iz darilnega bona, ki jo lahko unovči pri nakupu. Koda se vnese v košarici pod UNOVČI KUPON oz. na blagajni pod VNESI KODO in se znesek iz darilnega bona avtomatsko odšteje od celotnega zneska naročila. Unovčitev darilnega bona je možna zgolj v celotnem znesku darilnega bona. V primeru, ko je znesek naročila višji od vrednosti darilnega bona, mora kupec razliko doplačati. V primeru, da je nakup manjši od vrednosti darilnega bona, ponudnik kupncu denarja ne vrača.

Darilnega bona v nobenem primeru ni mogoče zamenjati za gotovino.

Bon je prenosljiv na drugo osebo, vendar zgolj z njegovo celotno vrednostjo. Ob uporabi darilnega bona v fizični obliki mora kupec oziroma imetnik darilnega bona predložiti ponudniku originalni darilni bon. Fotokopij ali kakršnihkoli drugih poneverb darilnega bona ponudnik od imetnika ne bo sprejel.

V kolikor kupec razpolaga s kodo za popust, le to lahko koristi ob končanju nakupa v košarici. Kupec kodo za popust v košarici vnese v okence UNOVČI KUPON oz. na blagajni pod VNESI KODO in se znesek iz kode oz. procent popusta avtomatsko obračuna in odšteje od celotnega zneska nakupa oz. posameznega izdelka, odvisno od tipa kode, s katero kupec razpolaga.

V kolikor kupec odstopi in pogodbe in je pri nakupu koristil kodo za popust, se pri vračilu kupnine koda za popust upošteva. Kupec je upravičen zgolj do vračila zneska kupnine, ki ga je plačal za posamezen izdelek.
Koda za popust je veljavna zgolj za nakupe preko spletne strani in jo je potrebno vnesti v košarici v okence UNOVČI KUPON oz. na blagajni pod VNESI KODO.

7. MOŽNOSTI PLAČILA IN IZDAJA RAČUNA

V spletni trgovini je na voljo več načinov plačila:

a) Plačilo s kreditno kartico

Plačilo s kreditno kartico se izvede preko plačilnega sistema Stripe. Stripe je zelo varen sistem, ki podpira 3D Secure 2 standard – sistem preverjanja pristnosti kartice, ki ga uvaja Evropska direktiva o plačilnih storitvah (PSD2).

b)Plačilo po predračunu

Kupec odda naročilo in v potrditveni e-pošti prejme podatke za nakazilo zneska naročila. Rok plačila je 3 delovne dni od prejema e-pošte.

c)Plačilo s Paypal

Kupec ob zaključku nakupa plača naročilo preko platforme Paypal, za uporabo katere mora imeti kupec odprt PayPal račun. PayPal lahko kupcu zaračuna določen procent provizije, o čemer je kupec pred potrditvijo plačila obveščen.

d) Plačilo po povzetju

Kupec lahko naročilo poravna dostavljalcu ob prevzemu paketa. Za plačilo po povzetju se zaračuna dodaten strošek v višini 1,00 EUR.

Ponudnik si pridržuje pravico, da v primeru, da kupec naročenega paketa ne prevzame, ob morebitnem naslednjem naročilu zahteva predhodno plačilo pred odpošiljanjem paketa.

Ponudnik pošlje kupcu e-račun oz. račun v tiskani obliki, v kolikor ga kupec izrecno zahteva.
Na računu so razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.
Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani izdelki last ponudnika.

8. DOSTAVA

Za dostavo skrbi ponudnik s predajo naročila Pošti Slovenije. Dostava se zaračuna v skladu z vsakokrat navedenim cenikom dostavljavca, cena poštnine pa je odvisna od velikosti paketa in je navedena ob zaključku nakupa, tako da je kupec z njo vnaprej seznanjen.

9. ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Kupec, ki je fizična oseba, ima pravico v 14 dneh od prejema izdelka, od pogodbe odstopiti, brez da za to navede posebne razloge. Kupec mora z nedvoumno izjavo, iz katere izhaja, da od pogodbe odstopa, ponudnika obvestiti pisno po elektronski pošti. Rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po prejemu izdelka.

V primeru odstopa od pogodbe mora kupec izdelek vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od poslanega obvestila o odstopu od pogodbe. Kupec lahko po predhodnem dogovoru izdelek prinese osebno v poslovne prostore ponudnika ali ga vrne po pošti na naslov, naveden v 2. točki teh splošnih pogojev. Šteje se, da je bil izdelek vrnjen v skladu s predpisanim rokom, če je bil dostavljen na sedež ponudnika ali pa odposlan po pošti priporočeno pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Kupec mora ponudniku izdelek vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti izdelka, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja izdelka. Kupec izdelkov od odstopa od pogodbe ne sme neovirano uporabljati.

Ponudnik bo v primeru odstopa od pogodbe kupcu vrnil plačano kupnino takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema izdelka. Kupcu se vrne kupnina z enakim plačilnim sredstvom, kot je bilo plačilo izvedeno. V primeru, da kupec želi vračilo kupnine na drug račun ali z drugim plačilnim sredstvom, mora o tem ponudnika izrecno obvestiti. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

V primeru, da je kupec pri nakupu izdelka koristil popust, bonus ali promocijsko kodo, se ob odstopu od pogodbe ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Darilni bon se upošteva kot plačilno sredstvo in se kupcu vrne v obliki darilnega bona.
V primeru odstopa od pogodbe s strani kupca, kupca bremenijo stroški vrnitve izdelka.

Skladno s 5. odstavkom 43.č ZVPot kupec nima pravice do odstopa od pogodbe za pogodbe o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

10. REKLAMACIJA IN STVARNE NAPAKE

Ponudnik odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov: sunchiartwork@gmail.com, vrnjenemu blagu pa mora priložiti kopijo originalnega računa. Ponudnik bo v 5 delovnih dneh po prejemu pisnega sporočila, kupcu potrdil prejem reklamacije in mu sporočil, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

Napaka je stvarna, če:

 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka se primerja z drugimi, brezhibnimi izdelki enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.
Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določila zakona, ki ureja obligacijska razmerja (OZ), v kolikor ZVPot ne določa drugače.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila ZVPot.

11. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na tej spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, cena ali rok dobave spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo ponudnik kupca o morebitnih spremembah obvestil in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka.
Fotografije ne zagotavljajo lastnosti blaga. Ponudnik si prizadeva zagotoviti kolikor se da natančne fotografije izdelkov, vendar je potrebno vse fotografije obravnavati kot simbolične (možna so odstopanja v odtenkih barv).

Vsi opisi izdelkov na spletni strani so informativne narave.

12. PREVZEM ARTIKLOV

Kupec je dolžan artikel, ki ga naroči v spletni trgovini, prevzeti v 7 dneh od prejetega obvestila dostavljavca. V nasprotnem primeru se paket od dostavne službe posreduje nazaj v skladišče pošiljatelja. Ko je paket vrnjen nazaj v skladišče, ga lahko kupec prevzame na naslovu ponudnika v 7 dneh. V kolikor kupec izdelka tudi v naknadnem 7 dnevnem roku ne prevzame, bo ponudnik naročilo preklical. V primeru, da se paket od dostavne službe vrne ponudniku in kupec želi, da se mu paket ponovno pošlje, mora kupec pred ponovnim odpošiljanjem poravnati stroške dodatne poštnine.

13. INTELEKTUALNA LASTNINA

Celotna vsebina spletne trgovine www.sunchiartwork.com(logo, fotografije, besedila, posnetki, itd.), je avtorsko zaščitena. Nosilec vseh materialnih avtorskih pravic na vsebinah, objavljenih na tem spletnem mestu je ponudnik in/ali oseba, za katero je pri posamezni vsebini to izrecno navedeno.

14. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje zakonodajo o varstvu potrošnikov. Tako se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s ponudnikom lahko poveže preko telefona na številko + 386 41 399 622 ali po elektronski pošti na sunchiartwork@gmail.com.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo izdelka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo pri reševanju spora, zato si ponudnik prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca za reševanje izvensodnih potrošniških sporov kot pristojnega za izvajanje potrošniških sporov, ki bi ga kupec kot potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje sporov je kupcem na voljo na tej spletni strani.