Pesek, kamenčki, školjkice in polžki

Sigurno so to najbolj pogoste dragocenosti, ki jih otroci iščejo in zbirajo, ko preživljajo svoje počitnice ob morju.

Sigurno so to najbolj pogoste dragocenosti, ki jih otroci iščejo in zbirajo, ko preživljajo svoje počitnice ob morju.

Pesek ali prava nežna mivka, so vsekakor mamljiv material za ustvarjanje.
Če imamo otroke, je to lahko za mnoge rešilni izgovor, da se lahko upravičeno zopet igrajo kot nekoč.
Bi se upali sami igrati, ustvarjati in graditit peščeni grad? Vam povem, da čas mine kot bi mignil in če se prepustimo, je nehati kar težko.

S seboj vzemite modelčke, lončke, lopatko in druge pripomočke. Ne pozabite peska sproti škropiti, da se ne posuši prehitro.

Polžje hišice so tudi zelo mamljive za okraševanje.
Polžke na fotografiji sem našla v kampu, jih oprala, posušila in jih pobarvala kar s flomastri.

Če pa na dopust s seboj vzamemo akrilne ali tempera barve, lahko z njimi zelo lepo pobarvamo školjke, polže in razne kamenčke.

Najprej jih cele pobarvajte z eno barvo, malo pustite, da se barva posuši, nato pa dodajte pikice, črte in druge vzorce.

Lahko jih preluknjate, obesite na vrvice in si naredite mobile iz školjk in polžkov.

Sama sem se s temperami lotila celo skal na plaži in jih poživila s pisanimi barvami. Naj bo poletje zabavno, barvito, kreativno in otroško razposajeno.

Zadnji prispevki

Sri yantra mandala in njen pomen

Magična Sri yantra je simbol božanstva, izražena v geometrijski obliki.
Sveti vzorci ali “sveta geometrija”, je prisotna povsod okoli nas. Gre za popolne vzorce in oblike iz katerih je po točno natančnih zaporedjih in proporcih ustvarjen cel naš mikro in makro kozmos.

Kreativnost je pomembna za življenje.

Ob besedi kreativnost največkrat pomislimo na domišljijo in ustvarjanje nečesa. Veliko ljudi misli, da niso kreativni, saj imajo najverjetneje slabe izkušnje iz otroštva, ko so prejeli kritiko, ko jim nekaj ni šlo, ali pa je bil v njihovih očeh nekdo drug boljši.

O kreativnosti na dopustu

Kadar pomislimo na brezskrbno preživljanje časa na morskem dopustu, največkrat pomislimo na čofotanje v morju in druge vodne radosti, sončenje ali ležanje nekje v senci z dobro knjigo, druženje z nam ljubimi osebami, dobro morsko hrano in še kaj.